четвртак, 20. октобар 2011.

SRPSKI PROJEKAT: FABRIKA POZITIVNE ENERGIJE


Dan bez osmeha je izgubljen dan
Primarni cilj je uvodjenje u praksu NOVE FILOZOFIJE ŽIVOTA FABRIKE POZITIVNE ENERGIJE KROZ MEĐULJUDSKU KOMUNIKACIJU, koja se bazira na OSMEHU kao najvećoj individualnoj vrednosti svakog čoveka. AKTIVIRANJE OSMEHA i POZITIVNE ENERGIJE i PRENOS OSMEHA i POZITIVNE  ENERGIJE,  kao  osnovnim  i  glavnim  instrumentima  u  BORBI  PROTIV  STRESA , ustvari instrumenti za BORBU PROTIV NEGATIVNE  ENERGIJE  I LOŠIH MISLI. Autor ovog projekta je Nenad Stanić, koji je i sam fabrika pozitivne energije

Miodrag Dinić

Fabrika pozitivne energije pored primarnog cilja koji predstavlja uveđenja u praksu nove filozofije života kroz međuljudsku komunikaciju koja se bazira OSMEHU kao najvećoj individualnoj vrednosti svakog čoveka (AKTIVIRANJE OSMEHA i POZITIVNE ENERGIJE i PRENOS OSMEHA i POZITIVNE  ENERGIJE,  kao  osnovnim  i  glavnim  instrumentima  u  BORBI  PROTIV  STRESA) ima i sekundarni cilj koji obuhvata zaštitu života ljudi i zaštitu životne sredine sa akcentom na BORBU PROTIV OTROVA - TOKSINA ( BORBA PROTIV PUŠENJA - cigareta, A ALKOHOLIZMA - alkohola i NARKOMANIJE - droge, opijata, LOŠIH MISLI i negativne energije) kao najštetnijim segmentima ljudskog izbora.
Koncept  je  da  se  u realizaciji planiranih ciljeva uvede novi, komotniji i originalan način komunikacije. Na raznim nosačima informacija kao što su posteri, panoi, bedževi i druge forme primenjive u vizuelnoj komunikaciji, plasiraće se kratke, lake  za  pamćenje, poruke  i  slogani ( već postojeći i novi ) i BOJE kao nosioci odredjenih standarda, pojmova i argumenata.  Pojmovi, poruke i slogani imaju zadatak da se kroz našu formu, novu formu komunikacije FABRIKE POZITIVNE ENERGIJE,  aktiviraju MISLI O OSMEHU I POZITIVNOJ ENERGIJI,  kao osnovni i izvesni faktor dobrog, zdravog i dugovečnog života bez stresa, a nakon toga kao drugi korak i rezultat, da se AKTIVIRAJU OSMEH, LEPE MISLI I POZITIVNA ENERGIJA.
Nakon toga sledi prenos OSMEHA I POZITIVNE ENERGIJE u teme sekundarnog cilja. Širenjem lepih misli i pozitivne energije, sa argumentima zdravog razuma i racionalnosti, pozicioniranje u misli sagovornika stav i odluku da su, za lep i uspešan dan, zdrav i dugovečan život, OSMEH i POZITVNA ENERGIJA, izvesno i definitivno najbolji izbor.
Takođe je vrlo važan element dobrog, zdravog i dugovečnog života ELIMINACIJA OTROVA – TOKSINA IZ SVAKODNEVNOG ŽIVOTA U ŠTO VEĆOJ MERI. U oba slučaja prvi korak ka rezultatu je MISAO O OSMEHU I POZITIVNOJ ENERGIJI , kao i misao o ELIMINACIJA OTROVA – TOKSINA IZ SVAKODNEVNOG ŽIVOTA.
Kao logičan deo koncepta naše FILOZOFIJE ŽIVOTA FABRIKE POZITIVNE ENERGIJE je i kontinuirana aktivnost za unapređivanje zaštite životne sredine, a posebno edukacija dece i mladih o značaju čuvanja i zaštite životne sredine, organizovanje aktivnosti na rehabilitaciji ugroženih područja, kao i javno zalaganje za promenu loših navika u pogledu korišćenja i čuvanja prirodnih resursa. Izvesnost uspešnosti ovakvih predavanja je bazirana na činjenici da se sva predavanja nadgradjuju na aktiviranu  pozitivnu energiju.
Odgovoran pristup u pogledu postupanja sa otpadnim materijama i u tom kontekstu intenzivna edukacija građana, edukacija mladih i odraslih sa ciljem aktiviranja svesti o svakodnevnoj neophodnosti ozbiljnog odgovornog odnosa prema okolini i prirodi. Temelj predavanja je aktivirana pozitivna energija.



Nenad Stanić
VRAĆANJE MISLI O OSMEHU I POZITIVNOJ ENERGIJI U SVEST ( kao prvi korak), DONOŠENJE ODLUKE I  ZAUZIMANJE STAVA da HOĆU DA BUDEM POZITIVAN, svestan izbor i rešenost  DA  MI OSMEH I POZITIVNA ENERGIJA BUDU REFERENCA I ZAŠTITNI ZNAK.  Kao drugi korak sledi izdvajanje energije i napor da se AKTIVIRA OSMEH I POKRENE POZITIVNA ENERGIJA. Treći korak je PRENOS OSMEHA I POZITIVNE ENERGIJE na sve koje volimo i na naše okruženje. Ovi koraci su NOVA FILOZOFIJE ŽIVOTA FABRIKE POZITIVNE ENERGIJE i glavni instrument za ELIMINACIJU STRESA I NEGATIVNE ENERGIJE.
                                                                                                                                    

1 коментар: